018-13 03 26 info@grindstolpen.se

Om oss

Hur vi startade Grindstolpen?

Nyårsafton 2004 ringde min bror Gösta och sa: ”I kväll åker vi till Thailand som ideella hjälparbetare, hänger du mé??” Med några timmars varsel och utan att egentligen veta vad vi skulle göra gav vi oss iväg. Väl framme på ett folktomt Arlanda fick vi, en stark trupp på sex personer, vårt uppdrag: ”Ni ska hjälpa alla med allt som de behöver hjälp med, oavsett nationalitet. Glöm inte Thailändarna!”

Emilie Tingström

Tidigare jobbade jag som sjuksköterska i äldre- och hemsjukvården. Då jag var hjälparbetare efter tsunamin i Thailand 2004, blev det så tydligt hur rädda vi människor är för döden. Jag mötte många som var som förlamade av skräck. Det var oerhört svårt, mycket gråt och mycket rädsla. Jag märkte då att jag kunde hjälpa människor i det här hemska som var. När jag kom hem ville jag göra något mer meningsfullt och startade hösten 2006 Grindstolpens begravningsbyrå.

Elmina Tingström

Jag växte upp på landet, redan som liten fick jag lära mig att både ta ansvar för djur och även försöka känna in och förstå deras behov. Under min uppväxt flyttade jag många gånger och fick lära känna många nya människor. Då började mitt intresse för det personliga mötet med nya människor. Mitt intresse växte och jag upptäckte att jag även tyckte om att hjälpa andra människor. Därför blev mitt val av serviceyrket en självklarhet. Jag började i restaurangbranschen och fortsatte sedan vidare till en receptionstjänst. När jag arbetade med service fick jag snabbt lära mig att jag behövde bemöta människor på olika sätt, utifrån deras varierande behov och önskemål. Något som både var lärorikt och fint.

Lotta Jansson

Under årens lopp har jag intresserat mig för yrken där jag jobbar med människor. Bland annat har jag jobbat som rådgivare (husdjursagronom), inom vården och som lärare, men det var när jag jobbade som kyrkvaktmästare 2018 som jag fick frågan om jag ville börja jobba på Grindstolpen och mitt svar blev tveklöst ja. Jag jobbade ofta under begravningar och tyckte att det var fint att kunna göra skillnad för de anhöriga. Mitt stora intresse för andra människor och viljan att försöka få det precis som de vill ha det gör att det känns som jag hamnat rätt.

Josefina Henryson

Jag har jobbat på begravningsbyrå sedan 2015 på flera olika orter, de senaste 3 åren i Stockholm. Det har gett mig en bred erfarenhet och trygghet i min yrkesroll. När min pappa dog för några år sen så fick jag en ännu större förståelse för hur betydelsefullt det är att ta avsked. Att kunna använda min egen erfarenhet och vägleda andra känns betydelsefullt. De dagar jag får använda min kreativitet, skapa något personligt och oförglömligt är dagar då jag älskar mitt jobb lite extra.

Lycka

Voff voff voff. Storpudel, född april 2021. Lycka är en glad och busig tjej som ska jobba som kundmottagare här på Grindstolpen.