Elmina Tingström

Jag växte upp på landet, redan som liten fick jag lära mig att både ta ansvar för djur och även försöka känna in och förstå deras behov. Under min uppväxt flyttade jag många gånger och fick lära känna många nya människor. Då började mitt intresse för det personliga mötet med nya människor. Mitt intresse växte och jag upptäckte att jag även tyckte om att hjälpa andra människor. Därför blev mitt val av serviceyrket en självklarhet. Jag började i restaurangbranschen och fortsatte sedan vidare till en receptionstjänst. När jag arbetade med service fick jag snabbt lära mig att jag behövde bemöta människor på olika sätt, utifrån deras varierande behov och önskemål. Något som både var lärorikt och fint.

Jag har haft förmånen att följa Grindstolpen från det att Emilie startade år 2006, som extra anställd. Det har varit en väldigt värdefull resa för mig. Jag har fått träffa och hjälpa anhöriga i deras svåraste stund i livet, något jag ser som en stor gåva. Mitt första personliga möte med döden som jag minns, var när min bästa väns pappa dog hastigt. Eftersom han hade varit en stor trygghet för mig genom mitt liv, fick jag för första gången uppleva sorgen av att förlora någon man älskar. Några år senare dog min pojkväns syster, då fick jag uppleva smärtan av när en alldeles för ung människa dör. Upplevelser som varit väldigt smärtsamma, samtidigt är det upplevelser som jag tror har gjort mig bättre i mitt dagliga arbete. Inga sorger går att jämföra, men det jag har varit med om och gått igenom har hjälpt mig att kunna bemöta anhöriga på ett annat sätt.

För mig är Grindstolpen det självklara valet av arbetsplats. Här får jag friheten att lägga ner mitt hjärta för att ge anhöriga det fina avskedet de ofta behöver för att kunna gå vidare i livet utan personen de älskar