Ta farväl i Berthåga Trädkyrkas unika utomhuskyrka

Begravningsceremoni med himlen som tak. Det är ett alternativ som Berthåga kyrkogård erbjuder och som vi varmt rekommenderar.

1963 togs det första spadtaget av vad som vi nu känner som Berthåga kyrkogård. Skogsdammen, Klockstapeln, Minnesplatsen, den moderna naturkyrkogården med har många enskilda delar som dagligen uppskattas av Uppsalas invånare.

I de vackra omgivningarna och perfekt skötta trädgårdarna finner vi även Berthåga Trädkyrka. Utomhuskatedralen är byggd som en öppen version av Uppsalas domkyrka. De välbekanta sidokorten, mittgången och pelarna känns igen, medan häckarna fungerar som väggar och stenpelarna är ersatta av ståtliga träd. I koret står ett fast stenaltare bakom en vattenfylld spegeldamm. Berthåga Trädkyrka är fri från religiösa symboler och öppen för diverse ceremoniella tillfällen. Kyrkliga som borgerliga – däribland begravningar.

Grindstolpen arrangerar med jämna mellanrum begravningsceremonier i Berthåga Trädkyrka. Vi får gång på gång höra av anhöriga som valt att ta farväl av sina närstående i Trädkyrkan att naturens läkande kraft underlättat under den svåra stunden.

Platsen används inte enbart när naturen står i full blom under vår och sommar, utan är minst lika passande för begravningsceremonier under höst och vinter. Passa gärna på att besöka utomhuskyrkan under stora högtider, som exempelvis Alla helgons dag, då den utsmyckas lite extra.

Förutom Uppsala finaste miljöer ingår även en ljudanläggning vid begravningsceremonin. Skulle vädergudarna inte visa sitt bästa ansikte finns det möjlighet att boka ett reservkapell i direkt anslutning till Trädkyrkan.

Har ni fler frågor om begravningar i Berthåga Trädkyrka? Tveka inte ta kontakt med oss på Grindstolpen!  

← Tillbaka

Fler artiklar